Upplevelser

Nedan hittar ni information om några av alla 

upplevelser som finns i närområdet till Bolnuevo.


Bolnuevo
Bolnuevo ligger vid Medelhavet bredvid Puerto de Mazarrón. Här upplever vi upp till 320 soldagar per år med en snittemperatur på +20C. Mitt emot den långa sandstranden finns några av de mest spektakulära sandstensformationer som har bildats av vind och vatten, kända som Bolnuevo Erosions.

Här bor vi på Hotel Playasol! Bolnuevo kommer ni att kunna utforska i lugn och ro under vår vecka tillsammans.

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Mazarrón 

Bahia de Mazarrón är en vid bukt som öppnar upp mot Medelhavet och har en kustlinje på 35 kilometer. Den har två viktiga delar, Mazarrón 5km in i landet och kustdelen Puerto de Mazarrón. Mazarrón har alltid blivit förknippad med gruvdrift och bergområdets mineralrikedomar som zink, silver, bly, järn, alun och röd ockra. Mazarrón har flertalet sevärdheter bland annat de gamla gruvorna.

Puerto de Mazarrón
Den andra delen av Mazarrón där vi har hamnen, med den nya långa strandpromenaden fylld av butiker, restauranger och barer. I Puerto de Mazarrón finner ni flertalet långa härliga sandstränder samt många butiker och marknader. 
Hit kan man promenera för en avkopplande 3-rätters lunch med dryck, en så kallad ”Menu del dia” för ca 7-10€

 

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Cabo Tiñoso
La Bateria de Castillitos, Cabo Tinoso, Cartagena, Spain. På den gamla spanska militärbasen finner ni två gigantiskt stora kanoner, byggda av Brittiska “Vickers Guns” 1929. Kanonerna som är hela 17m långa och som kunde skicka i väg ammunition på upp till ett ton på räckvidd av 35km är byggda tillsammans med det slottslika militärområdet. La Batteria de Castilliltos var verksamt mellan 1935-1994. Det diskuteras fortfarande om kanonerna har använts, och några menar att de avfyrats en gång under det Spanska inbördeskriget 1937.

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Isla Plana & La Azohia
Två små underbara byar längs Bahia de Mazarrón bukten. Här finner ni härliga långa stränder, dykskolor, grottdykning, kite-surfing, surfing, fina restauranger, strandbarer, gångstigar/leder längs med vattnet och även bergsturer i bergen bakom La Azhoia.

Bildbeskrivning

Vandringsleder i Murciaområdet
Murcia regionen erbjuder ändlöst många vandringsleder. Ni kan vandra timvis längs med gamla gruvarbetares och fiskares stigar längs kusten mellan Cabo de Palos och Portman, samt Cartagena och Mazarrón bukten och alltid ha en fantastisk utsikt över det blå Medelhavet.

Cartagena
Cartagena är en stad med mer än 2500års historia. Varje gata, hörn och korsning av staden ger oss en känsla av stadens historia. ”Port of Culture” öppnar upp en rad möjligheter att lära oss historian om Caratagena och dess storhetstid. Vid ”the Punic Walls” finner vi arkeologiska utgrävningar av stadens grundande av Cathaginian Asbdrubal år 227 f.Kr.

Möjlighet till shopping, gå på kasino och här finns många härliga restauranger både i staden och nere i hamnen.

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

La Manga / Mar Menor
La Manga betyder “armen” vilket man kan förstå om man ser utformningen av kustlinjen som sträcker sig ca 24km från Cabo de Palos till Punta del Mojón och dess naturliga linje av det saltrika Mar Menor (det lilla havet). La Mangas bredd är mellan 200m och 1,5km. Mar Menor kantas av, förutom La Manga, ett flertal kurorter men det är ändå Mar Menors saltrika vatten och mineralrika lera som lockat besökare från hela världen.

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Murcia
Murcia grundades år 831 av Abd-Al Rahman II på ett mycket privilifierat område i dalen i centrum av floden Segura. Den gamla stadsmuren ger oss en inblick av vikten staden fick under arabiska stortiden. Delar av den gamla stadsmuren kan fortfarande ses på olika ställen runt staden. Originalmuren var upp till 15m bred och hade 95 torn. Murcia har också blivit känd för sina arkeologiska fynd, som till exempel utgrävningarna av ett palats vid Las Claras Convent. 

Vingårdsbesök I Murcia regionen
Det finns ett flertal vingårdar I Murcia regionen, de mest kända ligger I städerna Bullas, Jumilla och Yecla. Mer info om vingårdar finns att finna på www.murciatouristica.es

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Båtturer

Vi kommer att erbjuda båtturer med glasbottnad båt där man kan följa det rika undervattenslivet med en kall i handen. Det finns även delfinsafari mm

Bildbeskrivning